02/02/2018
INTERVIU: Ina Trestian-Lozovoi, medic dermatolog: ” Atunci când trebuie să procurăm un șampon trebuie să...” CITEȘTE MAI MULT !!!

Îngrijirea pielii în perioada de iarnă este mai specifică decât îngrijirea  în alte sezoane?
Instabilitatea de vreme influențează foarte mult pielea, în primul rând este rece, iar asta condiționează folosirea cremelor mai grase, creme emoliente care ne protejează de vânt și de frig. Ele trebuie să fie aplicate atât dimineața cât și seara, pentru a ține în siguranță mereu pielea.

Cum să alegem corect o cremă pentru față?
Deci începem de la momentul că avem mai multe tipuri de piele, avem ten gras, ten mixt, uscat și ten normal. Pentru pielea uscată alegem creme mult mai consistente, mai grase, iar pentru pielea grasă alegem creme ușoare, nu uităm să curățăm de imperfecțiuni, după spălare putem să o masăm cu niște loțiuni matifiante. Crema nu trebuie să conțină mai mult de 4 parabeni, coloranți, parfumuri și nu mai mult de 10 componente. O calitate obligatorie este ca crema să conțină zinc.

Cu ce probleme se adresează cel mai des pacienții în perioada de iarnă la dermatolog?
Acum iarna se adresează mai mult pacienții cu un ten uscat, iritat, copii cu dermatite-atopice, dermatite-seboreice, pusoreazis, cădere de păr. În cazul în care apar diferite iritații, roșeață, mâncărime sau senzații neplăcute înseamnă ca trebuie să ne adresăm către specialist.

Cum putem ține sub control problema căderii părului?
Este o problemă actuală pentru că avem o viață mult mai stresantă, alături de o alimentație nesănătoasă. Căderea a 100-150 fire de păr pe zi este normală, dacă părul cade mai din abundență timp de 3 luni trebuie să ne dăm seama că este un proces anormal care trebuie să fie înștiințat medicul dermatolog. Spălarea regulată și îngrijirea corespunzătoare ar fi regulile de bază pentru un păr sănătos.

Cum să alegem un șampon corect?
Șamponul se alege în dependență de pielea capului. Atunci când trebuie să procurăm un șampon trebuie să ne consultăm cu medicul triholog, pentru a ne spune concret ce fel de piele avem și ce fel de produs să luăm pentru a ține părul sănătos. Șamponul puteți să-l procurați din farmacii, magazine specializate, dar niciodata din piețe pentru că acolo puteți da peste un produc contrafăcut.

 

 

Autor: Victor Solonari